Kaos i Robinson-premiären – deltagaren utsätter sitt lag för sabotage

Kaos i Robinson-premiären – deltagaren utsätter sitt lag för sabotage

  • TV4 Play
Moa Andersson
14 oktober 2024 kl. 22:00

Han förstör medvetet för sitt lag: ”Spel är spel”

Förväntansfulla deltagare anländer till Filippinerna och ”Robinson”. Men spänning och nervositet resulterar snabbt i ilska när en deltagare medvetet saboterar för sitt lag.

I premiären av RobinsonTV4 tävlar tre lag med förväntansfulla deltagare om att få en plats i den tuffa fysiska och psykologiska tävlingen. Äventyret får en oväntad vändning när det går upp för deltagarna att alla inte kommer få plats, och att ett lag kommer hamna i Gränslandet – något som resulterar i att en person utsätter sitt lag för sabotage. 

Roger Flink i Robinson 2024
Roger Flink. Foto: TV4

Roger Flink får amulett – oroar sitt lag

När deltagarna anländer till Filippinerna börjar äventyret direkt med en tävling om vilket lag som ska bilda lag syd. Det finns tre burar ute i vattnet, som de tre lagen ska befinna sig i – utan att lämna. Om någon i laget ger upp och lämnar buren, förlorar hela laget. Det slutar med att lag vinner och bildar lag syd. Men vad händer egentligen med de andra två lagen? De blir nämligen laglösa tillsvidare, tills lag nord har bildats. 

De två deltagare som lämnade burarna först och gjorde att deras lag förlorade var Roger Flink och Thomas Bergkvist. De tvingas sedan förhandla om att vinna en fördel till sitt lag i nästa tävling, eller en amulett för att garantera sin plats i Robinson, oavsett hur den kommande tävlingen går.

Roger Flink blir den deltagare som förhandlar till sig en amulett, vilket gör många i hans lag oroliga för att han inte ska ge sitt allt i den kommande tävlingen, för att kunna bilda lag nord. Annars hamnar hela laget i Gränslandet. 

Robinson 2024 sabotage
Foto: TV4.

Roger Flink: "Smed planer om att sinka för mitt lag"

När det är dags för tävling om vilket av lagen som ska bilda lag nord uppstår kaos istället för laganda. När programledare Petra Malm frågar Rogers lagmedlem Maxim Spasskiy om han borde ha gjort annorlunda i förhandlingen säger han:

– Ja men det tycker jag. Han gick ut med intentionerna att han gör allt för laget, han berättade ganska tydligt att det passar honom och han är en duktig förhandlare. jag håller med, han säger han är duktig förhandlare och han förhandlade till sig en bra immunitet. 

När tävlingen startar finns det inget som helst driv i Roger, det verkar knappt som att han vill medverka. Och det kommer fram att det är exakt så fallet är. Hans uppgift var att plocka ut pusselbitar ur en påse, men lämnade medvetet kvar en bit för att sabotera för laget. 

– Jag känner nästan för att drämma till honom, jag känner "hur"? Du har ett jobb och det var att plocka ut pusslet, du glömmer ett pussel! Det var då jag kände "din jäkel", din avsikt är att sinka laget. Du hade bestämt dig från första stunden som du fick den här pengen runt din jäkla hals, säger en upprörd Amanda Rivas

Roger Flink i Robinson 2024
Foto: TV4.

– Inför tävlingen så hade jag smidigt mina planer och jag skulle försöka se till att det här laget inte ska vinna. Om det här laget skulle vinna, så skulle jag vara den första dem röstar ut i Gränslandet. Jag låg och funderade hela natten egentligen. Hur ska jag sinka vårat lag, utan att det syns för mycket? Då blev det att jag hällde ut allting, men lämnade en pusselbit. Moraliskt, ja, fel kan man väl säga. Men spel är spel, säger Roger. 

"Robinson" har premiär måndagen den 14 oktober på TV4 Play och TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL