De vinner finalen i The Challenge: ”Riktigt livsfarliga”

De vinner finalen i The Challenge: ”Riktigt livsfarliga”

  • TV4 Play
Moa Andersson
10 oktober 2024 kl. 21:00

Blir en miljon kronor rikare

Det är dags för en rafflande final i Sveriges första säsong av ”The Challenge”. Deltagarna blickar tillbaka på säsongen som gått och ställs emot varandra i tävlingar, för att kunna kora vinnarna av en miljon kronor.

Det vankas final i The Challenge, som kombinerar tävling med reality i ett format där deltagarna ställs emot varandra i en rad stenhårda och ofta farliga tävlingar. Efter många otrevliga kvällar, bråk och drama är det dags för de tre kvarstående paren att tävla om prissumman på en miljon kronor.

The Challenge final
Foto: TV4.

"Har bjudit på jävla bra underhållning"

Utöver en festlig sista måltid där deltagarna blickar tillbaka på säsongen som gått, är det strax dags för tävling och final. Alla beskriver hur stolta de är över sina individuella resor, det har varit många farliga tävlingar och utmaningar. Viktor Bergström erkänner bland annat att han inte trodde att han skulle gå så här långt.

– Jag hatar höjder och är otroligt höjdrädd, men fan, det går om man bara vill och tror på sig själv. Jag är verkligen stolt över hela min resa och hur jag har gjort och vad jag har gjort. Jag har bjudit på jävla bra underhållning och jag har ändå tagit hem många vinster, jag är kvar i en finalvecka. Vinner jag hela skiten, då har jag vunnit allt, då kan ingen säga någonting, säger Viktor.

Efter en god natts sömn är det dags för att kora vinnarna, som blir en miljon kronor rikare. I dagens första tävling får ett par lämna tävlingen, för att de två kvarstående paren sedan ska kunna göra upp i den slutgiltiga finalen. Paren som tävlar är:

  • Sandra Cucarano och Jens Rönnqvist
  • Jennifer Schill och Viktor Bergström
  • Elvira Svensson och Anthony Yigit
Final I The Challenge 2024
Foto: TV4.

De tar hem prissumman på en miljon kronor

Sandra Cucarano och Jens Rönnqvist får stora problem i utslagstävlingen, men trots det blir det inte deras fall. Istället får Elvira Svensson och Anthony Yigit lämna, vilket innebär det att endast står kvar två par i den stora finalen.

Finalen går till som följande, båda paren startar samtidigt på sin sida av konstruktionen, sedan ska de slå sig igenom väggarna för att nå fram till tornet som finns i mitten. På tornets olika nivåer finns 24 olika pusselbitar, och alla måste tas med ut innan de får börja lägga pusslet. De som blir klara först, ringer i klockan och vinner prissumman.

– Vi kommer vara riktigt livsfarliga, konstaterar Jennifer om finalen. 

– Jag är här för miljonen, jag ska visa att jag är bäst, säger Viktor.

Det blir en spännande final, och trots att Sandra åkte ut i Robinson på grund av ett pussel, vinner hon finalen tillsammans med Jens.

Grattis säger vi till Sandra och Jens! Finalen av ”The Challenge” ser du 10 oktober på TV4 Play och TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL