Barndomens matminnen i ”Sveriges mästerkock” river upp deltagarens gamla sår

Barndomens matminnen i ”Sveriges mästerkock” river upp deltagarens gamla sår

  • TV4 Play
Moa Andersson
12 februari 2025 kl. 10:00

Karin Jamil: ”Allt det var väldigt tufft”

När den första tävlingen i kvällens avsnitt av ”Sveriges mästerkock” blir att göra en hyllning till barndomens matminnen och favoriträtten, samt ta den till framtiden, blir deltagaren Karin Jamil uppenbart ledsen och påverkad när hon minns tillbaka till sina yngre år.

Karin Jamil öppnar upp om barndomen i ”Sveriges mästerkock” 2025

”Sveriges mästerkock” 2025 är nu i rull rullning. Dagen till ära får hemmakockarna en utmaning som verkligen sätter press på deras kreativitet och smaksäkerhet. De ska laga en rätt som påminner dem om barndomen. Något som för många kommer med en stor matglädje, medan andra inte minns sin barndom ur ett lika positivt sätt.

LÄS ÄVEN: Det är de 12 finalisterna som går vidare i ”Sveriges Mästerkock” 2025

Karin Jamil i Sveriges mästerkock
Karin Jamil gör en ledsen min när jurymedlemmen Tina Nordström frågar om hennes matminnen från barndomen. Foto: TV4.

Sveriges mästerkock-deltagaren Karin Jamil: ”Lilla Karin var väldigt osäker”

Som vanligt går juryn Tommy MyllymäkiTom Sjöstedt och Tina Nordström runt bland deltagarna i mästerkocksköket efter att tävlingen har presenterats, för att kolla läget med kockarna. Vad ska de laga? Och hur ser deras barndomsminnen ut kopplade till mat?

Många av deltagarna minns sina matminnen från barndomen med mycket glädje, men när Tina Nordström kommer fram till deltagaren Karin Jamil, och håller upp hennes bild från barndomen, ser man Karin göra en ledsen min och säger: ”jag blir så tårögd, vänd bort den”. 

– Lilla Karin var väldigt osäker. Lilla Karin flyttade till ett litet område där ingen såg ut som henne när hon var liten. Det är inte så lätt att vara den som har föräldrar som pratar ett annat språk, som lagar annan mat, som går på hemspråk. Allt det var väldigt tufft, för andra barn är inte så snälla, berättar Karin i dagens avsnitt.

Karin Jamil i Sveriges mästerkock
Foto: TV4.

”Vill göra en hyllning till min barndom – även om den inte kändes toppen då”

Det barndomsminne kring mat som Karin Jamil har är att hennes familj under hela hennes liv var att de endast åt ris och kyckling. Hon förklarar att hon skämdes ganska mycket över att de åt det i sin familj och kände sig ensam med att ha det som mat. 

– När jag var liten så jobbade mina föräldrar väldigt mycket. De hade inte så mycket tid över att stå i köket och laga nya rätter, så vi åt i princip varje dag torr kyckling och bränt ris. Då var jag lite anti det, eftersom jag ville aldrig igen äta ris och kyckling, säger hon och fortätter: 

– Klart att det inte var gott med torr kyckling, men smakerna var väldigt, väldigt goda. Jag älskade att riset var bränt och krispigt, så jag vill göra en hyllning till min barndom, även om den inte kändes toppen då. Att det var inte så illa som det kändes. 

”Sveriges mästerkock” ser man varje vecka på TV4 Play och TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL