Stela stämningen i Gift vid första ögonkastet: ”Regler är till för att brytas”

Stela stämningen i Gift vid första ögonkastet: ”Regler är till för att brytas”

  • SVT Play
Moa Andersson
10 oktober 2024 kl. 19:00

Vännens tal: ”Skulle kunna försöka beskriva din magnifika kuk”

Man får inte glömma att det faktiskt är första gången som de äkta makarna träffas och bekanta sig med varandra i ”Gift vid första ögonkastet”. Men det är något som vissa bröllopsgäster inte alls tar hänsyn till.

Nu är Gift vid första ögonkastet äntligen i full rullning på SVT! Istället för sommarbröllop är den elfte säsongen klädd i vinterskrud och bjuder på åtta nya singlar, fyra nya bröllop, två nya experter – och såklart stormande kärlek, oväntade vändningar och oförglömliga ögonblick. I dagens avsnitt får vi bevittna alla fyra vigslar och tillhörande bröllopsfester, något som medför obekväma överraskningar. 

Nicklas vän i GVFÖ
Nicklas vän Thomas. Foto: SVT

Obekväm stämning på bröllopet: "Skulle kunna skryta om hur bra du är i sängen"

Ninni Larsson, 26, och Nicklas Broberg, 34, är ett av paren som gifter sig. Det är första gången de träffas och tillsammans med familj och vänner samlas de för en middag efter vigseln. Tal är något som tillhör på dessa tillställningar, men ett tal som kanske hamnat i fel sällskap, är Nicklas kompis Thomas tal.

– Jag tänker att regler är till för att brytas, förlåt på förhand, öppnar Nicklas vän upp sitt tal med att säga, och fortsätter:

Ninnis mamma i GVFÖ
Ninnis mamma under talet. Foto: SVT.

– Jag skulle ju kunna skryta om hur bra du är i sängen, på att sova och att knulla. Eller så skulle jag kunna berätta hur sjukt fin kropp du har, musklerna, proportionerna, funktionaliteten och även uthålligheten. Eller så skulle jag kanske skulle kunna försöka mig på att beskriva din magnifika kuk. Men med respekt för Nicklas föräldrar så kommer jag inte prata om något av det här ikväll.

Experten Fredric Bohm förklarar att en av Nicklas vänner håller ett tal på bröllopet och säger saker som är lätt att ta anstöt av. Om Ninni skulle tvinga Nicklas att ta ansvar för det hans vän har sagt, så är det ett potentiellt stort problem i deras relation, menar han.

Ninni och Nicklas i GVFÖ
Ninni och Nicklas. Foto: SVT.

Ninni Larsson: "Det var ganska grovt"

Nicklas berättar blygsamt att han har en kompis som är "ganska uttrycksfull" och att de har väldigt öppenhjärtliga samtal om det mesta. Han menar däremot att talet var lite generande och tror att det ska tonas ner i fortsättningen.

– När Thomas började hålla sitt tal så blev man lite så här "shit, vad säger han". Det gick mycket tankar. Det var ganska grovt och jag känner mig inte så grov i mun. Lite obekvämt, säger Ninni.

Fredric Bohm förklarar att en avgörande faktor i relationer är att man tar ansvar för det man gör och säger, men att man inte heller ska tvingas ta ansvar för det som andra gör. Tack och lov, så var resterande delen av talet väldigt fint, enligt Ninni, och förhoppningvis blir det ingen "dealbreaker" i deras relation framöver.

”Gift vid första ögonkastet – i vinterskrud” ser du på SVT.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL