Pernilla om Hans i nya säsongen av Wahlgrens värld: ”Väldigt respektfullt”

Pernilla Wahlgren: Allsång på Skansen “mår bra” av att hon fortsätter

  • SVT Play
Moa Andersson
13 oktober 2024 kl. 14:00

“Ett väldigt roligt sommarjobb“

Vad är egentligen en sommar utan “Allsång på Skansen“? Programledare Pernilla Wahlgren tycker i vilket fall som helst att det är ett väldigt roligt sommarjobb.

Allsångstraditionen på Skansen inleddes för första gången med Sven Lilja år 1935. Programmet sändes först på SVT 1979 och sedan 1990 har programmet sänds varje sommar på kanalen. Det har blivit en riktig långkörare och stor tradition runt om i vårt avlånga land. Antingen kan man sjunga med i direktsändningen eller också på plats i folkhavet framför Sollidenscenen, även nästa år med Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren. Foto: SVT.

Pernilla Wahlgren leder "Allsång på Skansen" 2025

I augusti meddelande SVT i ett pressmeddelande att Pernilla Wahlgren kommer fortsätta att leda det folkkära programmet Allsång på Skansen. Matilda Bagge, projektledare och exekutiv producent för programmet, sa vid tillfället att de är glada att Pernilla fortsätter som allsångsledare även nästa sommar.

Bagge betonade att hennes genuina glädje, stora musikalitet och humor passar Allsången perfekt och att de ser mycket fram emot sommaren 2025 tillsammans med Pernilla på Skansen.

– Jag känner mig otroligt glad för all fin respons från tittarna och publiken, så när jag fick frågan att leda allsången igen kändes det självklart och jag ser redan fram emot nästa sommar! Jag är så peppad på att fortsätta fylla allsången med sång, musik, glädje och skratt, och skapa något nytt tillsammans, sa Pernilla Wahlgren vid tillfället.

Foto: Filmtopp Int.

Pernilla om framtiden på Skansen: "Många tycker synd om mig"

När Filmtopp träffar Pernilla passar vi på att fråga henne om framtiden i Allsång på Skansen.

Har du någon tanken på hur länge du vill köra?

– Så länge jag tycker det är kul och så länge SVT vill ha kvar mig liksom. Jag tror också att Allsång på Skansen mår bra av att kanske inte byta programledare för ofta, för man tycker ju om det där lite med den traditionella känslan.

– Jag kan bara säga att jag trivs jättebra i den rollen. Känner mig väldigt bekväm och det är ett väldigt, väldigt roligt sommarjobb. Det är många som tycker så synd om mig att jag måste jobba hela sommaren. Inte jag. Nej, jag har världens roligaste sommarjobb och man får ju faktiskt vara utomhus hela tiden, så jag klagar inte.

Filmtopp håller dig uppdaterad med de senaste nyheterna om “Allsång på Skansen“.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL