Detta är Nabaz Baki i Robinson 2024: ”Bästa jag har gjort”

Detta är Nabaz Baki i Robinson 2024: ”Bästa jag har gjort”

  • TV4 Play
Moa Andersson
14 oktober 2024 kl. 11:10

Har velat medverka sedan han var 14 år

Nabas Baki från Finland är inte helt främmande för formatet dokusåpa, han har medverkat i flera andra program utanför Sverige. Men en stor dröm har alltid varit att medverka i "Robinson", en dröm som nu blivit sann.

Överlevarprogrammet Robinson är ett test för psyket och frågan hur långt man är villig att gå för att vinna, är ett faktum. I paradiset med turkosblått hav och kritvit sand får deltagarna uppleva något helt annat än semester. Det bjuds på tuffa fysiska och psykologiska utmaningar, där det krävs gedigna kunskaper om överlevnad, för att kunna vinna en halv miljon kronor. En av årets deltagare är Nabaz Baki

Nabaz Baki i Robinson 2024
Nabaz Baki. Foto: TV4.

Det här är Nabaz Baki

Den 40-åriga frisören Nabaz Baki kommer från Ekenäs i Finland och medverkar i den nya upplagan av Robinson. Men det är inte det första realityprogrammet som Nabaz har medverkat i. Han är faktiskt inte helt okänd hemma i Finland och har deltagit i deras Big Brother samt en turkisk dokusåpa, men har dessutom ställt upp som sommarpratare för radiokanalen Yle Vega. För Svenska Yle berättar Nabaz om hur rädd han var för att synas förut.

– Jag blev mobbad i många år. Men sen öppnade Big Brother dörren, så säger jag så här: jag har ju skämt ut mig på finsk tv redan så nu kan jag skämma ut mig mer på svensk tv.

I första avsnittet hör vi Nabaz berätta att han inte går ihop med människor med ett stort ego och de som ljuger, han klarar inte av det. För tidningen berättar han att ärlighet är det som varar längst och tyckte att det kändes konstigt att en vissa gjorde vad som helst och kastade vem som helst under bussen för prissumman.

– Jag brydde mig inte om pengarna. Alla tycker förstås om pengar, men jag var där för att bevisa för mig själv att jag kunde. Det var min bästa vinst att komma hem och ha vunnit mig själv, säger han till tidningen.

Nabaz Baki: "Tog 20 år att göra en dröm sann"

På sin Instagram skriver Nabaz att alla har olika drömmar och strävar efter att förverkliga dem på olika sätt, trots om man tvekar.

– För mig tog det nästan 20 år att våga göra en av mina drömmar sann. Jag minns när programmet sändes på TV 1997. Jag sa till min syster. ”Jag skall vara med någon dag.” Jag var bara 14 år gammal då. Jag kan verkligen säga att det här är en av de bästa sakerna jag har gjort, skriver Nabaz om sin medverkan i Robinson på sin Instagram.

Du följer Nabaz resa i "Robinson" på TV4 Play och TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL