Detta är Lena Alke i ”Robinson” 2024 – har känslorna utanpå

Detta är Lena Alke i ”Robinson” 2024 – har känslorna utanpå

  • TV4 Play
Moa Andersson
15 oktober 2024 kl. 08:00

”Agerar ganska mycket i affekt”

Lena Alke är med i höstens säsong av Robinson. I den här artikeln samlar Realitytopp allt du vill veta om deltagaren!

I Filippinernas paradis med kritvita stränder och turkosblått vatten ska deltagarna i Robinson tävla i tuffa psykiska och fysiska tävlingar, för att vinna prissumman på en halv miljon kronor. En av dem är Lena Alke.

Lena Alke i Robinson
Lena Alke. Foto: TV4.

Lena Alke säkrar en plats i Robinson 2024

I höstens säsong chockas deltagarna av att det i år är tre lag som möts på stranden – men som vanligt har programmet bara plats för två. Under de första dagarna avgörs vilket lag som blir lag Syd, och vilket lag som blir lag Nord. Det förlorande laget och alla dess deltagare, förvisas istället till Gränslandet

Lena Alkes lag är det första att vinna den primära tuffa utmaningen i vatten, något som är glädjande. Men något som hon inte anser är lika trevligt, det är stranden där hon ska bo de kommande veckorna.

– Stranden, jag tycker inte att den är, som de andra tycker, tycker inte jag att det är en drömstrand. Alltså den är lite skuggig, lite smutsig, den är lite långgrund. Inte riktigt som jag hade velat att den skulle se ut, men det får gå, berättar hon.

Foto: TV4.

Krossade alla odds – kom med i "Robinson"

Chansen att Lena Alke skulle komma med i Robinson kändes ganska liten. Men mot alla odds, med en vilja och stark önskan om en rejäl utmaning beslutade hon sig för att ändå skicka in en ansökan, berättar hon för Öresunds-Posten.

– Jag kan beskriva mig själv som en person med känslorna utanpå. Jag agerar mer med hjärta än med hjärna och kan agera ganska mycket i affekt.

Sex veckor före avresan fick Lena det glädjande beskedet att hon blivit utvald för att delta i det krävande livet på El Nido, Filippinerna. Hennes största oro inför äventyret var matbristen. För tidningen berättar Lena att hon började äta mer för att förbereda sig på att klara av svälten.

Ålder: 37
Bor: Häggsjövik
Jobbar som: Lanthandlare, driver en butik och camping i fjällvärlden
Personlig sak: Srirachasås

Du följer Lenas resa i "Robinson" på TV4 Play och TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL