Suzanne Reuter drabbas av allvarliga hälsoproblem i Över Atlanten: ”Inte bra!”

Suzanne Reuter drabbas av allvarliga hälsoproblem i Över Atlanten: ”Inte bra!”

  • Max
Sofie Landgren
15 oktober 2024 kl. 14:00

Suzanne: "Jag blir jätteledsen"

Det blir ett extra dramatiskt avsnitt av veckans "Över Atlanten" 2024 när en av deltagarna drabbas av allvarliga hälsoproblem som i slutändan drabbar hela besättningen.

Suzanne Reuter drabbas av allvarliga hälsoproblem i veckans avsnitt av "Över Atlanten"

Årets upplaga av den omåttligt populära realityserien Över Atlanten är i full rullning på Max och Kanal 5. De modiga deltagare som ger sig ut på det spännande äventyret att korsa Atlanten med kapten Gurra Krantz är denna gången inga mindre än Peter Forsberg, Clara Henry, Suzanne Reuter, Anders "Ankan" Johansson, Dante Zia och Kristoffer Appelquist.

Hittills har deltagarna i vanlig ordning drabbats av sjösjuka, men också brännskador och andra panikartade händelser som hör segling till, men under säsongens sjunde avsnitt drabbas även stålkvinnan Suzanne Reuter av allvarliga hälsoproblem.

LÄS ÄVEN: Alla deltagare i Över Atlanten hösten 2024 – hela listan

Suzanne drabbas av hälsoproblem
Suzanne Reuter. Foto: Warner Bros. Discovery.

"De är svullna som tant-anklar"

Suzanne Reuter söker upp kapten Gurra för att berätta att hon har problem med sina svullna anklar och fötter, ett problem som syns extremt tydligt. Gurra tror att det har att göra med att hon har druckit för lite vatten och ligger högt med benen, men att han ska ta bilder och skicka vidare till läkare Karin Granberg för att få en bättre bedömning.

Först vill Gurra dock att deltagarna ska ha en gemensam tävling och Suzanne, som är den kämpe hon är, medverkar i tävlingen samtidigt som hon tålmodigt väntar på att den ska ta slut så att de kan få en bedömning av läkaren. Dante frågar hur det är med hennes anklar och får ett svar med glimten i ögat.

– De är svullna som tant-anklar, svarar Suzanne.

Suzanne Reuter
Suzanne Reuter. Foto: Warner Bros. Discovery.

"Det här är inte bra!"

Efter många om och men väljer Gurra att ta Suzannes blodtryck och hennes värden är inte bra, hon har alldeles för låga värden och de väljer till slut att ringa Karin.

– Det här är inte bra. Nej det här är inte bra, jag tror att vi måste ringa Karin, säger Gurra och Suzanne.

Gurra förklarar för Karin att Suzannes vader är snudd på som stockar och att hennes värden är alldeles för låga, men att hon inte har någon bröstsmärta eller andningspåverkan ännu. Karin rekommenderar en saltrestriktion, mindre salt, en lösning som annars är bra för att få upp blodtrycket, men eftersom salt binder vätska och således gör benen ännu mer svullna bedömer hon att saltet ska minskas rejält. Karin beordrar att benen ska lindas och att Suzanne ska vila så mycket hon bara kan med benen i högläge i fyra dagar.

– Jag blir jätteledsen när jag tänker på att jag ska ligga såhär i fyra dagar, jag vill vara där uppe där dom andra är, säger Suzanne.

Att Suzanne har blivit beordrad till att ta det lugnt och vila betyder att besättningen är en man kort, något som givetvis leder till att resten av gruppen drabbas och får slita extra hårt, men Suzanne trotsar Gurras order och avlastar gruppen ändå genom att hjälpa till att laga mat. Men, med hård vind på ingång behövs all hjälp på däck och Suzanne hade definitivt behövts där uppe.

Missa inte "Över Atlanten" 2024 som går tisdagar 21.00 på Kanal 5 och Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL