Julia Franzén bryter ihop i Kompani Svan 2024: “Vill inte vara min diagnos“

Julia Franzén bryter ihop i Kompani Svan 2024: “Vill inte vara min diagnos“

  • Max
Sofie Landgren
14 oktober 2024 kl. 14:00

Naket, öppet och ärligt när Julia öppnar upp sig

I veckans avsnitt av "Kompani Svan" 2024 blir det extra känslosamt för Julia Franzén som tar tillfället i akt att öppna upp sig om de jobbigaste delarna med att ha ADHD.

En av årets modiga deltagare som ställer upp i Kompani Svan 2024 är ingen mindre än livscoachen, personliga tränaren, programledaren och influencern Julia Franzén. Julia är en av de mest ärliga och öppna "kännigendisarna" vi har i Sverige. Till exempel har hon en egen realityserie tillsammans med sin man Bingo Rimér där de båda har varit väldigt transparenta, ärliga och öppna. I Prime Videos Bingo & Julia får tittarna en inblick i allt från känslosamma stunder med deras parterapeut till fertilitetsproblem.

Julia Franzén i tårar under Kompani Svan – öppnar upp sig om det mörka med sin diagnos

 

Julia är minst lika öppen när hon medverkar i andra program än sitt eget och under veckans avsnitt av Kompani Svan blir det extra känslosamt när Julia pratar om de mörka sidorna som hör till hennes diagnos, någonting hon får kämpa med på daglig basis.

LÄS ÄVEN: Allt om höstens upplaga av ”Kompani Svan” 2024

Julia Franzén i Kompani SVan 2024
Foto: Max.

"Det har varit så jobbigt med den här ADHD-skiten"

Julia har varit öppen med att hon har diagnostiserats med ADHD, en diagnos som till ytan kan ses som "lite rolig" och att personen i fråga är lite glömsk och virrig av sig, men under veckans avsnitt berättar Julia om problematiken för Gunde Svan och Mikael Tornving under ett samtal som skulle kunna likställas som ett utvecklingssamtal. 

– Jag ser en vilja hos dig, och den är för mig väldigt viktig. Du har en positiv energi som är bra för gruppen. Vi upplever att du har fått lite koll på hur du kan styra skallen, i början var du liksom lite "all over", säger Gunde och Mikael till Julia.

– Jag har liksom inte velat acceptera att jag har ADHD, jag vill inte vara min diagnos, men det har varit så påtagligt att jag har problem med att komma ihåg, rutiner, om jag ska packa, och ta in information, och dessutom socialisera mig. Min ADHD-läkare sa "Du är bra på mycket men det kanske inte är dig som Sverige skickar för att försvara sig från Ryssland", säger Julia samtidigt som tårarna rinner längs kinderna.

Får beröm av Tornving

Gunde och Mikael berömmer Julia för hennes utveckling och förklarar att hon klarar av mer än vad hon tror och de tycker att hon ska be den där läkaren att... hoppa, med en tydlig underton av att hoppa betyder dra åt skogen. Vidare ute i korridoren öppnar hon även upp sig för sina meddeltagare.

– Jag var ledsen där inne, det har varit så jobbigt med den här ADHD-skiten, jag var beredd på att få så mycket skit, att jag är dålig, att jag är slarvig och dålig och att jag glömmer saker, men dom sa tvärt om, att jag var bra, säger Julia.

– Jag var beredd på att få en utskällning, typ "Fan skärp dig" så som jag pratar till mig själv här, men dom såg på mig och mina brister på ett snällare sätt än vad jag själv gör, dom ser att jag kämpar och jag blev så himla glad för det, avslutar Julia.

FLER ARTIKLAR OM JULIA:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL