LISTA: 7 realityserier med extremt sjuka twister
De konstigaste dejtingprogrammen någonsin
Att realityserer med inriktning kärlek och dejting är mer populära än någonsin råder det inget tvivel om, somliga mer lyckade än andra, och i den här artikeln hittar du sju detingrealitys med twister som får en att tappa hakan.
"I Wanna Marry Harry" (2014)
Vi måste börja den här listan med den extremt udda dejtingrealityn I Wanna Marry Harry från 2014. Serien handlade om tolv kvinnor (mer specifikt amerikanska kvinnor) som manipulerats till att tro att de tävlar om att vinna självaste Prins Harrys hjärta (vi pratar alltså om prinsessan Dianas son, hertig av Sussex). Men, i själva verket var det (logiskt nog för kanske alla utom amerikanarna) bara en "look-a-like", och istället var det ungkarlen Matthew Hicks de omedvetet försökte få på fall.
Serien avbröts efter bara fyra avsnitt, och det var nog för det bästa. Det känns inte som att den här typen av grova "catfishing"-program mitt på bästa sändningstid är en särskilt bra idé...
"Dating Naked" (2014)
Näst på tur har vi den amerikanska dejtingreralityn Dating Naked vars koncept riktar in sig på riktiga nakenfisar. Ett koncept som mest troligt blev starten till den ocensurerade och studioinspelade Naked Attraction?
Hur som haver, programmet gick ut på att matcha deltagare som sedan rutinmässigt byttes ut mot andra deltagare i hopp om att hitta kärlek. Deltagarna var helt näck för det mesta, men tacksamt nog så valde produktionen att blurra delarna med könsorgan, kvinnobröst och till viss del rumpor. Amy Paffrath var programledare för de två första säsongerna och valde att ha kläder på sig under avsnitten. Programmet fick hela tre säsonger som spelades in på en ö i Panama, i Filippinerna och på Bora Bora.
"Playing It Straight" (2004)
2004 kom den märkliga realityserien Playing It Straight till världen, en serie som följde Jackie, en kvinnlig collegestudent som sökte kärlek i en grupp bestående av 14 män. Men, självklart var det en twist även här. Gruppen bestod av en blandning mellan både hetero- och homosexuella män.
Varje vecka fick Jackie gå på individuella dejter med männen för att avgöra om de var hetero eller gay. Och varje vecka tvingades hon eliminera två män som hon trodde var gay från tävlingen. Om den sista tävlande visade sig vara hetero, fick båda dela på en belöning bestående av en miljon dollar. Om den sista tävlande istället visade sig vara homosexuell skulle han få hela prissumman själv.
"Boy Meets Boy" (2003)
2003 kom Bravo med ett snarlikt koncept där tittarna fick följa James Getzlaff, en homosexuell ungkarl, som var på jakt efter att hitta en potentiell partner i en grupp bestående av 15 män.
Den sjuka twisten var dock att James inte visste att deltagarna bestod av både homosexuella och straighta män. I varje avsnitt tvingades han eliminera tre deltagare, och om den sista kandidaten visade sig vara gay skulle de gemensamt vinna en belöning på 25 000 dollar och en resa till Nya Zeeland. Men, skulle deltagaren istället visa sig vara en av de straighta männen skulle James gå där ifrån utan varken pengar eller resa och den straighta manen skulle då få ta hem hela prissumman själv.
"Chains Of Love" (2001)
2001 kom ytterligare en knasig dejtingreality, nämligen Chains Of Love, som gick ut på att en man, eller en kvinna, kedjades fast med fyra andra medlemmar av det motsatta könet under fyra dagar och nätter. Personen som blev ihopkedjad med de andra deltagarna fick titeln "Väljaren".
Hon, eller han, fick 10 000 dollar och chans att plocka bort några av de fastkedjade tills det bara var en kvar. När "Väljaren" sedermera var kvar med endast en ihopkedjad partner kunde hen välja att antingen dela på pengarna eller behålla dem själv.
"Conveyor Belt of Love" (2010)
2010 kom en realityserie med det simpla, men också absurda konceptet att män presenteras genom att åka på ett transportband (en efter en), som givetvis kallas för "Kärlekens transportband", framför fem kvinnor. Under tiden har de 60 sekunder på sig att försöka imponera på kvinnorna. Om en kvinna är intresserad av någon av männen, får den mannen kliva åt sidan och vänta medan resten av männen åker förbi.
Men, tycker någon av kvinnorna att den nya mannen på bandet verkar bättre än sitt förstahandsval, kan hon välja att byta ut mannen. Om två eller flera av kvinnorna är intresserade av samma man får mannen i fråga välja. Efter att alla 30 män har tagit sig igenom "Kärlekens transportband", står varje kvinna kvar med sitt slutgiltiga val och de går sedan på en dejt i hopp om att hitta en sann koppling. Hittade dessa fem kvinnor till slut varsin man? Det enkla, och inte så oväntade svaret är nej.
"MILF Manor" (2023)
Sist men inte minst måste vi avsluta med en realityserie vars andra säsong gick i mål i april förra året, och som går ut på att en grupp singelmammor ger sig ut på jakt efter att hitta en yngre partner. Mammorna anser att åldern bara är en siffra och åker till en lyxig villa i Mexiko i hopp om att hitta kärleken.
Än så länge låter det här kanske inte som något konstigt när det kommer till en dejtingreality, men då kommer twisten. Killarna som är på plats för att dejta mammorna är nämligen söner till var och en av kvinnorna i programmet. Ett otroligt märkligt koncept om du frågar oss på Realitytopp, och det kanske är för det bästa om formatet stannar i USA och inte sprider sig vidare till Sverige...