Ola Forssmed om LOL: Skrattar bäst som skrattar sist 2024: ”Prestationsångest”

Ola Forssmed om LOL: Skrattar bäst som skrattar sist 2024: ”Prestationsångest”

  • Amazon Prime
Sofie Landgren
04 december 2024 kl. 10:00

"Strider mot all social uppfostran"

Realitytopp har pratat med en av årets komiker, Ola Forssmed, om hans medverkan i Prime Videos "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist" 2024.

Ola Forssmed är med i årets upplaga av ”LOL: Skrattar bäst som skrattar sist”

Är du en av de få som inte riktigt har koll på Prime Videos roliga underhållningsprogram LOL: Skrattar bäst som skrattar sist sedan innan, så går det ut på att tio etablerade komiker av olika slag samlas med målet att försöka få de andra att skratta, utan att själv ens dra på smilbanden. Under sex långa timmar försöker humorprofilerna att bräcka varandra, tills bara en av dem är kvar. Detta unika programformat har blivit en stor framgång för streamingtjänsten och tilldelades till och med Kristallen för Årets underhållningsprogram tidigare i höstas.

Realitytopp har pratat med komikern och skådespelaren Ola Forssmed för att ta reda på hur han känner kring sin medverkan i programmet.

Här kan du läsa mer om årets deltagare: Alla deltagare i LOL säsong 3 – premiär 29 november

Ola Forssmed i LOL
Foto: Magnus Ragnvid / Prime Video / Realitytopp.

Det var krävande för Ola att medverka

– Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv som när jag kom hem från det här. Det strider mot all social uppfostran som man har. Man ler mot varandra och man bejakar varandra, det är så jag fungerar, och sen när man helt plötsligt under sex timmar ska fungera tvärtom?

– Jag var oerhört trött och nästan ledsen när jag kom hem, för jag känner mig så jävla elak mot alla de som jag tycker så mycket om. Men har det utmynnat i att det blir väldigt roligt att titta på så var det ju värt det, förstås, förklarar Ola.

Om hur det kändes att träffa de andra deltagarna

– Det var lite chockartat, tycker jag. Vi vet ju inte vilka som kliver in. Det man ser i programmet är ju det som händer. Det är första gången vi förstår vad det är för uppställning.

– Innan startsignalen gick så glömde man bort att det var ett TV-program vi skulle göra. Alla var så jävla glada att träffa varandra.

– Nervositeten tycker jag inte var så farlig, det var prestationsångest.

Hur känns det när ingen skrattar åt en?

– Det är ju det man råkar ut för under sex timmar på något vis, att man inte roar någon, vilket går helt stick i stäv med vad man har förutsatt sig att göra under ganska många år. Och det är inte bra för självförtroendet att stå där inne och inte få något skratt. Även om man vet om att det är reglerna, så känner man sig också jävligt dammig och trist.

Under programmet satsar Ola stenhårt på att driva med sin medverkan i den gamla SVT-serien Rederiet som en taktik till att få de andra att skratta.

– Det är ju det som är det roliga. Att någon tar sin gamla karriär på fullt allvar och tycker att det är det enda han har att bjuda på. Och att presentera det som någonting som är värt något. Det är ju roligt i sig.

– Hur roar man humorister? Då måste man gå åt ett annat håll som ingen har räknat med att man ska. Och det är det roliga, att försöka komma på vad folk har svårt att värja sig emot. Och då tänker jag att "Rederiet" också är en sån allmän kunskap på något vis, och inte så efterfrågat, avslutar Ola.

Här kan du läsa fler intervjuer från årets deltagare:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL